Taybah

Taybah
Ilmu Itu Cahaya...

Friday, December 24, 2010

Tahniah!!! Teruskan langkah usah ragu...

13 dan 14 Oktober yang lalu, saya bersama-sama sahabat saya, Hakim, diundang untuk mengendalikan program motivasi bersama pelajar-pelajar Tingkatan 3, SMKA Kuala Selangor. Walaupun hanya dua hari bersama, tapi banyak perkara yang dapat saya pelajari daripada adik-adik Form 3, SMKA Kuala Selangor.

Lagu ni kami(saya dan Hakim Ibnu Zul) pilih sebagai lagu tema program dua hari yang banyak menceritakan mengenai SIAPA KITA, MAN ANA yang sebenarnya. Jom kita tengok sikit liriknya, sambil menonton sedikit gambar kenang-kenangan yang masih saya simpan. 


Bila Diri Disayangi - Ukay's

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namaMu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat Mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa,
Keagungan kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namaMu,
Terasa diriku kembali dipandu

Engkau yang pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan Engkaulah cahaya
Izinkanlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang Mu
Ku berserah diri




Tahniah buat mereka yang berjaya dalam PMR yang telah pun diumumkan keputusannya hari ini, buat yang kurang bernasib baik, teruskan perjuangan, bak kata orang, Life must go on!! 

Semoga kejayaan ini menjadi batu loncatan untuk ukiran kejayaan yang lebih gemilang suatu masa nanti.

Pesan saya, biar apa pun yang terjadi, percayalah bahawa Allah pastikan bersamamu, bila kau selalu bersamaNya.. :-)

3 comments:

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

terbaik!!!

Faizal Ahmad said...

macam pernah je dengar ayat yang last tu.... ana sambung lagi.. ni dia
- allah pastikan menolongMu
- bila kau menolong Agmanya

- peace no war-

Farid Albariti said...

Faizal memang pandai.. :-)

Antara Yang Menarik